موسيقي موسيقي
درباره ما


به وبلاگ من خوش آمدید

پیوند روزانه

حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
پاسور طلا
الوقلیون

جستجو

"لطفا از کلمات کلیدی برای جستجو استفاده کنید !!!



طراح قالب


Www.LoxBlog.Com

Main

My profile

Log out


موسيقي

موسیقی
موضوع: <-PostCategory->

 

اسم
سال وفات (قمری)
کتاب
توضیحات
۸۰هجری
از پیشگامان و سازندگان موسیقی عربی در قرن اول هجری بوده‌است.
۲۳۵- ۱۲۵هجری
و پسرش اسحق موصلی متولد شهر ارگان فارس عود نواز بودند. ابراهیم شعر عرب را بهآهنگ ایرانی آراست، گویند او نهصد نغمه موسیقی ساخته و پسرش نیز نوشته‌هایی در باباصول موسیقی نگاشته که امروزه چیزی در دست نیست.
۲۴۶هجری
اوفی الاغانی
یکی از موسیقی‌دان‌های ایرانی و شاگرد اسحق موصلی بوده و یکی از برجسته‌ترینخوانندگان و موسیقی‌دانان و نوازندگان عود در زمان هارون الرشید بود. یکی ازآثاراست.
۲۸۶هجری
کتاب الموسیقی الکبیروکتاب الموسیقی الصغیر
یکی از نویسندگان ایرانی و از مردم سرخس بوده
۳۱۳هجری
فی الجمل الموسیقی
دانشمند بزرگ ایرانی که در ری به تحصیل علوم گوناگون زمان خود می‌پرداخت ودرباره موسیقی کتاب را نگاشته‌است وی در جوانی عود می‌نواخت.
۳۰۰هجری
آداب السماع، طبقات المغنین (درباره خوانندگان) و رساله‌ای درباره سازهایزمان ساسانی
جغرافیدان ایرانی بوده و نیایش زرتشتی بوده‌اند
قرن سوم و چهارم
الموسیقی الکبیروالمدخل الی صناعته الموسیقیوالموسیقی
بزرگ‌ترین دانشمند قرن سوم و چهارم هجری است و در تمام علوم زمان خود استاد بودو او را معلم ثانی بعد از ارسطو می‌دانند. فارابی موسیقی را در بغداد آموخت و سماعطبیعی ارسطو را چهل بار خوانده‌است و سازی شبیه قانون نیز ساخته‌است
۳۷۰هجری
مفاتیح العلوم
از اصول موسیقی و ابزار و سازها در کتابش گفته‌است
۳۲۹هجری
شاعر نامدار و موسیقیدان بزرگ ایرانی که چنگ نیکو می‌نواخت.
۳۷۰-۴۲۸قمری
المدخل الی صناعته الموسیقی
دانشمند برجسته ایرانی معروف بهشیخ الرئیسدر زمانسامانیانمی‌زیسته. او در حدود ۱۰۰ کتاب در رساله نوشته‌است و در بخشی از موسیقی سخنگفته‌است
۶۱۳هجری
الادواروشرفیهدربارهپرده بندی عودوگام‌هایموسیقی
یکی از دانشمندان بزرگ ایرانی است که در ارومیه به دنیا آمد. عود نواز چیرهدستی بود
۷۱۰هجری
دره التاج
رساله او در تاریخ موسیقی ارزش زیادی دارد.
۸۱۶هجری
مقالید العلوم
شهرت جرجانی بیشتر در علوم ادبی و حکمت است
۸۳۸هجری
مقاصد الالحان و جامع الالحان
نقاش و خوش‌نویس وعود نوازماهری بوده‌است.
۱۱۵۰هجری
النفی فی فن الموسیقی
یکی از موسیقی‌دان‌های ایرانی است.
موسیقی دانان بزرگ ایرانی در عربستان و دستگاه امویان
نشیط فارسیاز استادان نامی موسیقی و از خوانندگان و نوازندگان نامی سده نخست اسلامی است. نشیط در روزگار عبدالله بن جعفر (عبدالله بن جعفر بن عبدالله بن ابی طالب) یا در زمان خلافت عبدالملک اموی به مدینه رفت. سرودهای پارسی میخواند. عبدالله او را موردتوجه قرار داد و به عنوان برده خریداری کرد نشیط بنا به تمایل عبدالهس بن جعفر که از بزرگان قریش بود غنای عربی را از «سائب خاثر» فراگرفت و در این فن نیز استاد شد و شماری از موسیقیدانان عرب نزد او به آموختن موسیقی پرداختند.(از جمله ابن سریج، معبد، جمیله و عزة المیلاء)
مسلم بن محرز ابن محرز اصلا ایرانی بود و پدرش پرده دار کعبه بود. او از موسیقی دانان به نام دوره بنی امیه‌است. در زمان هشام بن عبدالملک می‌زیست و در موسیقی ایرانی و رومی استاد بود، وی موسیقی ایرانی را در مکه و مدینه نشر داد. ابوالفرج اصفهانی در نسک «اغانی» گوید: «وزن رمل (وزن سه ضربی و در عروض چهار بار فاعلاتن در هر بیت است.) را که آهنگ ضربی تندی بود، او ساخت و نخستین کسی است که در بحر رمل تغنی کرده‌است.» او نخستین مکتب علمی را در موسیقی به وجود آورد و آوازها را به طور درست تنظیم نمود و خود روشی در موسیقی به وجود آورد و به درست نمودن و تکمیل آن پرداخت. برای چامه‌های (اشعار) عربی آهنگ ساخت و موسیقی عرب را دگرگون کرد. کوششهای او در موسیقی عرب و بنای آن براساسی درست، سبب شد که او ار «صناع العرب» لقب دادند. از جمله کارهای او تشکیل دسته‌های دختران خواننده بود (تشکیل این چنین دسته‌هایی در زمان ساسانیان نیز در ایران معمول بوده‌است.). دسته‌ای از ۵۰ دختر خواننده تشکیل داد که در راس آنان جمیله، زن موسیقیدان نامی آن دوره، آهنگ اصلی را می‌خواند. هنگامی که «فضل بن یحیای برمکی» از یکی از استادان موسیقی پرسید که: بالاتر از همه موسیقیدانان کیست؟ او در پاسخ گفت : ابن محرز. اسحاق موصلی، خواننده و موسیقیدان نامی دوره عباسی، پیوسته می‌گفته فحول موسیقیدانان، ابن سریج و پس از او ابن محرز بوده‌است. ابن محرز به اندازه‌ای در موسیقی توانمند و در هنر خود نامی و برتر بود که اگر آهنگ دیاری میکرد بازار موسیقیدانان آن دیار کساد میشد و به عناوین مختلف در بازگرداندن او می‌کوشیدند. گویند وقتی آهنگ عراق کرد «حنین بن حیری» در قادسیه از او پرسید : در این سفر چه نفعی در نظر گرفته ای؟ گفت : هزار دینار. وی پانسد دینار به او داد و از او درخواست کرد که بازگردد او نیز چنین کرد.
یونس کاتب؛ یونس بن سلیمان بن کاتب شهریار، ملقب به ابوسلیمان از نسل هرمز، از نخبه‌های موسیقیدان دوره خود بود و افزون بر موسیقی در شعر مقام استادی داشت و در دوره بنی امیه در دیوان مدینه کاتب و نویسنده بود، گاهی هم به کار بازرگانی می‌پرداخت. یونس موسیقی را نزد استادان فن مانند ابن سریج و ابن محرز و «معبد» و دیگر موسیقیدانان آن دوره فراگرفت و شاگرد برتر معبد بود. نوشته‌اند نخستین نسک موسیقی را پس از اسلام یونس نوشته و نسک او مورد اعتماد و استشهاد اهل فن بود. ابن ندیم نویسنده نسک «الفهرست» می‌نویسد : " یونس کاتب نسکهای نامداری درباره موسیقی و موسیقیدانان نوشته و از آنجمله سه نسک است : «مجرد یونس»، «القیان» و «النغم». ولید بن یزید از خلفای اموی که خود از موسیقیدانان بود و در این فن ابتکاراتی از خود داشت بنا به سابقه‌ای که از آوای یونس داشت او را به دربار خویش دعوت کرد و او را در سلک مغنیان و ندیمان و نزدیکان درگاه خویش قرار داد.
سائب خاثر؛ اصلا ایرانی و پدرش بشاء از بردگان آزاد شده بود. سائب مانند نشیط فارسی از غلامان عبدالله بن جعفر بن ابی طالب بود. سائب به دستور عبدالله بن جعفر آواز عربی را از نشیط فارسی که تازه به مدینه آمده بود آموخت. نخست آواز را بدون همراهی ساز می‌خواند و ضرب آن را با چوبی که روی زمین می‌نواخت نگاه میداشت. سپس عود آموخت و نخستین کسی است که در مدینه عود ساخته و نواخته‌است. نویسنده اغانی می‌نویسد : او نخستین کسی است که همراهی ساز را با آواز در میان اعراب معمول داشت. سائب خاثر تحت تاثیر نشیط و آهنگهای ایرانی او نخستین آهنگ عربی را به نام «ثقیل» با قاعده‌های درست و میزان ملایم ساخته‌است. این موسیقیدان استاد و بنام ایرانی در زمان نخستین خلفای بنی امیه می‌زیسته و در دستگاه معاویه و یزید راه یافته برای آنان خوانندگی کرده‌است. سائب خاثر شاگردان بسیاری تربیت کرد و تربیت شدگان و و دیگر استادان موسیقی ایرانی در کشورهای عربی آواز را بدون انحراف از اصول ایرانی آن در میان عرب رواج دادند و برخی از خوانندگان نامی عرب نیز شاگرد او بوده‌اند، مانند : عزة المیلاء.
بنابر آنچه گذشت بنیان و پایه موسیقی عرب به دست ایرانیان گذاشته شد. و از سده دوم هجری بیشتر موسیقیدانان بزرگ در میان عرب، ایرانی و ایرانی نژاد بوده‌اند، ولی به شوندهایی که خواهیم گفت ملتهای غیرعرب از جمله ایرانیان برای رهایی از توهین و آزار که اعراب نسبت به آنان روا میداشتند اقدام به گزینش نام و اختیار کردن نام و کنیت عربی کرده و به وسیله «حلف» یا «ولاء» خود را از کینه عرب دور نگاه داشتند و پژوهندگان تاریخ در نژاد و تبار آنان دچار اشتباه شده‌اند.
ردیف
موسیقی ردیف دستگاهی امروز ایران از دورهٔآقا علی‌اکبر فراهانی (نوازندهٔ تار دورهٔناصرالدین شاه) باقی مانده‌است. آقا علی اکبر فراهانی به‌واسطهٔ میرزا تقی خان فراهانی (امیر کبیر) برای نشر موسیقی ایرانی به دربار دعوت شد. سپس این موسیقی توسط آقا غلامحسین (برادر آقا علی‌اکبر) به دو پسر علی‌اکبرخان به نام‌های میرزا حسینقلی و میرزا عبدالله، آموخته شد و آنچه از موسیقی باستانی ایران امروزه مورد استفاده‌تر و معروف‌تر است، دسته‌بندی موسیقی توسط این دو استاد در قالب مجموعه نواخته‌ها و آموزش هایشان است که به نام «ردیف موسیقی» نامیده می‌شود.
ردیف در واقع مجموعه‌ای از مثال‌های ملودیک در موسیقی ایرانی است که تقریباً با واژهٔ رپرتوار در موسیقی غربی هم‌معنی است. یک مجموعهٔ ردیف، مجموعه مثال‌هایی موسیقایی از هر کدام از گوشه‌های یک دستگاه است که بیانگر نسبت نت‌های مورد استفاده در آن گوشه و حال و هوای احساسی آن است.
گردآوری و تدوین ردیف به شکل امروزی از اواخر سلسلهٔ زند و اوایل سلسلهٔ قاجار آغاز شده‌است. یعنی در اوایل دورهٔ قاجار سیستم مقامی موسیقی ایرانی تبدیل به سیستم ردیف دستگاهی شد و جای مقام‌های چندگانه را هفت دستگاه و پنج آواز گرفت.
از اولین راویان ردیف می‌توان به خاندان فراهانی یعنی آقا علی اکبر فراهانی - میرزا عبدالله - آقاحسینقلی و... اشاره کرد. ردیف‌هایی که اکنون موجودند شامل ردیف میرزا عبدالله، ردیف آقاحسینقلی، ردیف ابوالحسن صبا، ردیف عالی علی اکبر شهنازی، ردیف موسی معروفی، ردیف دوامی، ردیف طاهرزاده، ردیف محمود کریمی، ردیف سعید هرمزی، ردیف مرتضی نی‌داوود و... هستند. امروزه، ردیف میرزا عبدالله، ردیف صبا، ردیف شهنازی و دوامی کاربری بیشتری دارند و بیشتر در مکاتب درس موسیقی آموزش داده می‌شوند.
دستگاه
نگاره‌ای از زنی کمانچه‌نواز بر روی کاخ هشت‌بهشت اصفهان، از سال 1669 م.
هر دستگاه موسیقی ایرانی، توالی‌ای از پرده‌های مختلف موسیقی ایرانی است که انتخاب آن توالی حس و شور خاصی را به شنونده انتقال می‌دهد. هر دستگاه از تعداد بسیاری گوشه موسیقی تشکیل شده‌است و معمولاً بدین شیوه ارائه می‌شود که از درآمد دستگاه آغاز می‌کنند، به گوشهٔ اوج یا مخالف دستگاه در میانهٔ ارائه کار می‌رسند، سپس با فرود به گوشه‌های پایانی و ارائهٔتصنیف و سپس رِنگی اجرای خود را به پایان می‌رسانند.موسیقی سنتی ایران شامل هفت دستگاه و پنج آواز است. هفت دستگاه ردیف موسیقی سنتی ایرانی عبارت‌اند از:
آواز
نوشته شده توسط :بهارناز و نگار | لينک ثابت |چهار شنبه 16 فروردين 1398برچسب:,|



موضوعات

لینک دوستان

شادي
درسا
فرزانه
آذين
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان موسيقي و آدرس musicbn.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو دفتر


نویسنده وبلاگ :

بهارناز و نگار

آمار سایت
كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

کد های جاوا

ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 5
بازدید کل : 1011
تعداد مطالب : 3
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



اس ام اس تصادفي حديث حق باهم بخنديم آياميدانستيدكه؟ سخنان افراد جملات پ ن پ تصادفي پرده بارگذاري صفحه بالارونده محبوبيت درگوگل نمايشگررتبه جهاني وب عشق سنج آنلاين روزشمارعيدنوروز يوزرنيم وپسوردنود32 تصاويرمتحرك وانيميشن گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز تصاويرعاشقانه گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز تصاويرتابلوشعر گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز تصاويرفانتزي ورويايي گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز تصاويرجداكننده ي متن گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالري تصاوير درخشان گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز تصاويراينترنتي گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز گالری تصاویر سوسا وب تولز مترجم سايت
آهنگ ابزارچت

جدول ليگ برترايران
مشاهده جدول کامل ليگ برتر ايران
تعيين وضعيت ياهو
آمارگيروبلاگ

آمار سایت

جستوگرگوگل
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
ساعت فلش


رتبه گوگل < گالري عكس

برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


دریافت كد گالری عكس در وب

نمايش اوقات شرعي
تقويم روميزي
وضعيت آب وهوا تصوير
ديكشنري
دانستني ها

.

حديث

.

عاشقانه

.

علي شريعتي

.

پيامك

.

زيبا

.

زيبا2

.

پيامك

.

نمایشگر آی پی فارسی پیشرفته نمایشگر آی پی انگلیسی پیشرفته آي پي ساده كدورودوخروج بالارونده
parsskin go Up
فال عشق

.

فونت هاي زيباساز شمارش معكوس سال1391


کد شمارش معکوس سال جدید

کد شمارش معکوس سال 1392


کد شمارش معکوس سال جدید

کد شمارش معکوس سال 1393


کد شمارش معکوس سال جدید

عشق سنج

كد تغيير شكل موس

موسيقي بي كلام

كد موسيقي براي وبلاگ

كما3

كد موسيقي براي وبلاگ

برگریزان در وبلاگ و یا وبسایت شما عنوان (title) صفحه اينترنتی خود را به حركت در اوريد . عنوان صفحه شما بصورت تايپت ماشينی در بالای صفحه اينترنتی شما به نمايش در می ايد.

زیر باران

کد زیر باعث میشه که متن انتخابیه شما به دور ماوس بیاد و دورش بچرخه . قسمتی که نوشته زیر باران را شما میتونید عوض کنید . http://www.10r.ir/index.html با کدهای زیر میتونید آدمک سخنگو ( یا همون مرلین ) رو داشته باشین . دو کد زیر متفاوت هستند زیرا طوری برنامه ریزی شده که حرکاتشون فرق دارد . دو کد را هیچ وقت با هم استفاده نکنید . در قسمتهایی که نوشته جمله شما باید جمله مورد نظرتون رو حتما به صورت فینگلیش ( فارسی نوشتن با حروف انگلیسی ) بنویسید تا آدمک ( مرلین ) اونو برای مخاطب بخونه. کد شماری دو > کد پرسیدن نام و خوش امد گویی به ان
کد دو خط قرمز به دنبال موس
کد پرواز پروانه در وبلاگ

کد پرتاب ستاره در بک گراند

*
*
*
*
*
*
*
کد پرواز متن در وبلاگ